lauantaina, toukokuuta 19, 2007

Parasta ennen 2004...

Pidin eilisen perjantain ylityövapaata. Olisivatpa kaikki viikonloput sellaisia, että ensin on lepopäivä, jonka aikana ehtii levätä työviikon jälkeen ja jolloin kaupat ym. palvelut pitävät ovet suljettuina. Sen jälkeen voisi olla sitten sellainen vapaapäivä, jolloin jaksaa tehdäkin jotakin, ja jolloin kaupat olisivat auki. Nyt pidin helatorstain pyhää ja lepäsin. Eilen perjantaina sitten urakoin ramppaamalla kaupungilla yli kuusi tuntia. Kävin katselemassa kirjahyllyjä ja ostin mm. hiomakoneen. Nyt sormia syyhyttää päästä hiomaan olohuoneen vanhasta kirjoituspöydästä lakat pois. Siitä tulee työpöytä minun huoneeseeni. Tässä asunnossa en viitsi ruveta pöytää hiomaan, vaan vien sen uuteen asuntoon remontin keskelle. Siellä on tilaa eikä tarvitse välittää pölystä, kun sitä on joka tapauksessa muutenkin.

Mieluista kirjahyllyä ei löydy. Ajatuksena on hankkia mahdollisimman vaalea kirjahylly, johon mahtuisi myös televisio. Vaalea tarkoittaa tässä ehkä jopa valkoista, kenties mahdollisesti myös koivuista. Valkoiset hyllyt näyttävät olevan tehdyn jostain mdf-levystä. Myös koivuisina myytävät hyllyt ovat useimmiten viilutettuja ja ne on oikeasti tehty jostain mystisestä huonekalulevystä, mitä se sitten ikinä onkaan. Luulen sen olevan lähinnä pinnoitettua lastulevyä, tai siltä se ainakin tuntuu ja näyttää. Ainoa valkoinen puinen kirjahylly näyttää löytyvän Lundialta. Minulla tosin on aina ollut näitä osista koottavia varastohyllystöjä (muutakin kuin Lundiaa), joten nyt olin haaveillut jostain muusta mallistosta, jostakin "oikeasta" kirjahyllystä, mutta sellaista en tunnu löytävän.

Mietin tämän hyllyasian tarkkaan ja olen valmis käyttämään siihen jonkin verran rahaa. En ole kovin innostunut sisustamisesta ja huonekalujen vaihtamisesta, vaan huonekalut hankitaan noin viidentoista vuoden tähtäyksellä. Siksi jauhan tätäkin asiaa perusteellisesti.

Tänä aamuna heräsin jo hyvissä ajoin (kolmas peräkkäinen vapaapäivä, ihanaa!!) ja olen käynyt läpi jääkaapin ylähyllyn ja ovihyllyt sekä pakastimen. Jääkaapin ylähyllyltä löytyi mm. kolme avattua purkkia jalopeno-viipaleita. Viimeisin on sentään ostettu muutama viikko sitten ja se sai armon jäädä jääkaappiin odottamaan pääsyä parempiin suihin. Muut kaksi purkinpohjaa heitin armotta biojätteisiin. Sinne päätyi myös jääkaapin ovessa olleen salaatinkastikepullon sisältö, jonka parasta ennen -päiväys oli vuodelle 2004! Pakastimesta löytyi mm. avattu torttutaikinalevypaketti, jonka parasta ennen oli viime vuoden heinäkuulta - taisivat olla toissajouluisia taikinalevyjä. Salaatinkastike on hankittu varmaankin joskus vieraita varten, sillä itse emme kastikkeita käytä, vaikka salaatteja syömmekin. Ja torttujakin tulee syötyä jouluisin vain muutama.

Parvekkeenkin kävin läpi; tyhjensin parvekelaatikkojen mullat paperikassiin ja vien ne pihalla kasvavan alppiruusupensaan juurelle. Pesin myös muutamia ruukkuja ja lokerikkoja; vien ne ehkä kirpparille ja katson, josko niille löytyisi tarvitsija.

Btw, jääkaapin ylähyllyltä löytyi myös silmänympärysvoide, jonka olen joskus ostanut ja pannut ohjeiden mukaan kylmään säilöön. Vilkaisu peiliin osoitti, että purkin sisältö kannattaisi ottaa käyttöön eikä vain säilyttää jääkaapissa...

Ei kommentteja: