lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Laasti haisee

Piipahdin lauantaiaamun kunniaksi vilkaisemassa putkiremontin etenemistä samalla kertaa, kun kävin hakemassa kengät suutarista. Ja näyttihän tuo edenneen. Keittiön astianpesukone oli irrotettu paikaltaan ja sen kohdalle seinään oli tehty reikä. Eteisen ja keittiön välisessä seinässä ollut reikä oli suurentunut ammottavaksi. Vessan (sen louhoksen) seinässä olevaa reikää oli sitäkin suurennettu. Lattialla oli valtavasti pölyä, muruja ja pieniä laastinkappaleita.

Kaikkialla leijui betonin ja laastin melko voimakas haju, johon sekoittui vaimea viemärin tuoksahdus. Keittiön tasot olivat harmaana pölystä.

Aika masentava näky kaiken kaikkiaan, mutta toisaalta se oli myös jonkinlainen puhdistava katharsis. Tästä suunta on vain ylöspäin. Onhan?

Putkiremonteista kuulee aina kaikenlaisia kammottavia huhuja - aikataulut viivästyvät, rakennuttajat menevät konkurssiin, hommat tehdään hutiloiden, seiniin laitetaan vääriä laattoja jne. Ja johan meidänkin talomme kellarista löytyi yksi "yllätys", maavaraisten laattojen alla ollut maa oli painunut niin, että laattojen alla oli paikoitellen kymmeniä senttejä pelkkää ilmaa. Kertalaakista taloyhtiölle tuli noin 170.000 euron lisälasku entisten päälle. Toivottavasti tämä yllätys jää ainoaksi laatuaan...

En millään malttaisi odottaa putkiremontin valmistumista, mutta toisaalta olen ihan helpottunut, että tässä on vielä muutama viikko aikaa suunnitella omaa pintaremppaa.

Ei kommentteja: