tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

Kaakeleita ja tasoja

Keittiössämme on tasonpätkä, joka on upeaa täyspuuta. Loppu pöytätasosta onkin sitten tummahkoa kiiltäväpintaista muovisenoloista materiaalia, olisikohan melamiinia. Halusin säästää täyspuisen osan, koska puu on niin kaunis materiaali. Kuvittelin itseni öljyämässä puuta ja pitämässä siitä hyvää huolta. Kenties joskus leipoisin sämpylöitä puutason päällä.

Sitten paljastuikin, että taso on lakattu. Jos öljyäisin sen ja tasossa sattuisi olemaan naarmu, niin naarmun kohdalle voisi muodostua tumma laikku kohtaan, josta öljy on päässyt lakan alle. Märän rätin kanssa efekti olisi varmastikin aika samanlainen.

Mietin asiaa muutaman päivän. Kuvittelin itseni koko ajan varomassa, ettei puuhun vain tulisi naarmun naarmua. Varoisin ja pelkäisin koko ajan, ja vielä vahtisin, ettei mieskään pääse naarmuttamaan pöytää. Ensimmäinen rätin jäljiltä jäävä tumma laikku naarmun kohdalla harmittaisi pitkään. Perheonni kärsisi.

Valitsin sitten kauneuden sijaan helppohoitoisuuden ja menin tänään työnjohtajan puheille kysymään, voisiko koko tason sittenkin vielä vaihtaa. Ja kyllähän sen voi. Koko keittiön pituudelta tulee nyt sitten yhtä ja samaa materiaalia oleva pyökinvärinen himmeä taso jotain helppohoitoista pintaa. Tasoon upotetaan lieden keittotaso ja tiskiallas sekä hana. Luulen, että taso näyttää jopa nykyistä paremmalta, kun se on yhtä ja samaa materiaalia koko pituudeltaan.

Samalla tason yläpuolinen laatoitus vaihdetaan perusvalkoisiksi laatoiksi. Entiset ovat aika koristeelliset (tai oikeastaan ne näyttävät minusta ihan kissan oksennuksilta), mutta mottona on "yksinkertaisia asioita yksinkertaiselle ihmiselle", joten puhtaat valkeat laatat siihen tulee.

Muuttopäivä? Joko uskaltaisin siitä haaveilla? Toukokuussa? Paljon on vielä tehtävä ennen sitä.

Ei kommentteja: